logo1
gledališka skupina kud šempeter.

GLEDALIŠKA SKUPINA KUD ŠEMPETER  V NOVEM SADU
25.–27. 11. 2022 je Gledališka skupina gostovala pri Društvu Slovencev »Kredarica« v Novem Sadu. Sodelovali smo na  X. Dnevih slovenske kulture 2022, kulturni manifestaciji, ki jo vsako leto organizira Društvo Slovencev “Kredarica”: v Kulturnem centru Novi Sad smo nastopili s predstavo »Osem črk, prva je L«.
Stkali smo nove prijateljske vezi, naš obisk pri tamkajšnji slovenski skupnosti zagotovo ni bil zadnji.
 G-Novi Sad1
G-Novi Sad2
 G-Novi Sad3

GLEDALIŠKA DELAVNICA (2. 4. 2022 v Novi Gorici)
OSNOVE GLEDALIŠKE IGRE IN REŽIJE V PRAKSI – Mentorica: Maja Gal Štromar
Osemurna delavnica je obsegala pregled igralskih tehnik v gledališču skozi različne vaje in različne pristope, delo na igralcu, prostorsko orientacijo, zgoščevanja ritma skozi različne pristope, mizanscenske osnove, osnove dramaturgije, vprašanje ritma – postavitev dialogov in prizorov. Delavnice se je udeležila ena članica Gledališke skupine.

Delavnica OBLIKOVANJE SVETLOBE IN ZVOKA (19. in 20. 2. 2022 v Desklah) – Mentorja: Igor Remeta (oblikovanje svetlobe) in Jure Vlahovič (oblikovanje zvoka)
Dvodnevna delavnica je nudila spoznavanje osnovnih principov delovanja svetlobe in zvoka na gledališkem odru. Delavnice se je udeležil en član Gledališke skupine.

DELAVNICA DRAMSKE IGRE (23. 10. 2021 v Svetem Antonu)
UMETNIŠKA OSEBNOST, ATMOSFERA IN IGRALČEVA DOMIŠLJIJA – Mentorja: Ivan Gorbunov in Uršula Vratuša
Na delavnici smo raziskovali svoj igralski razpon, svoj tip vlog, spoznavali igralčevo sposobnost ustvarjanja vzdušja. Z domišljijo smo ustvarjali vloge, atmosfero in preučevali dramsko besedilo. Delali smo vaje za zbranost, pozornost in izrazitost. Delavnice smo se udeležili štirje člani Gledališke skupine. 

SPLETNA GLEDALIŠKA DELAVNICA (17., 18. in 22. 2. 2021)
OSNOVE GLEDALIŠČA – delavnica o nastajanju gledališke predstave (mentorica: Maja Gal Štromar)
Časi niso najbolj naklonjeni gledališkemu ustvarjanju. Tudi tovrstna dejavnost se je v okviru mogočega preselila na splet, prav tako delavnice na to temo. Dve članici Gledališke skupine sva se tokrat udeležili delavnice o osnovah nastajanja gledališke predstave. Izvedeli smo veliko uporabnega o izboru in prirejanju besedila, dramaturgiji, mizansceni, scenografiji, kostumografiji, maski, pripravi igralcev, režiji… 
Kot del sodelovanja na delavnici sva predstavili našo zadnjo gledališko predstavo “Osem črk, prva je L”. Udeleženci delavnice so predstavo pohvalili, Maja pa je podala strokovno oceno predstave :)).

59. LINHARTOVO SREČANJE
Gledališka skupina KUD Šempeter je s predstavo “Osem črk, prva je L” sodelovala na območnem 59. Linhartovem srečanju – Festivalu odraslih gledaliških skupin Slovenije. Regijska selektorica Ana Ruter si je predstavo ogledala 5. 1. 2020 v Kulturni dvorani v Šempetru pri Gorici…
 … in potem se je zgodila pandemija in Linhartova srečanja čakajo na bolj zdrave čase …

Premiera 10. novembra 2019 

G-Osem črk-plakat,letak
Več o predstavi preberite v TUKAJ

POLETNA GLEDALIŠKA DELAVNICA KOPER 2018 (2. – 7. 7. 2017)
DUHOVITO, SMEŠNO IN KOMIČNO – delavnica gledališke igre in režije (mentorja: Jaša Jamnik in Gorazd Žilavec)
Delavnice sta se tokrat udeležili dve članici naše Gledališke skupine. Bilo je duhovito, smešno in komično. In enkratno. Ponovno smo se veliko naučili o gledališki igri in režiji. In obnovili znanstva iz drugih gledaliških skupin. In spoznali še eno, ki je postala nova članica naše Gledališke skupine. Na slikah so utrinki iz zaključne produkcije omenjene delavnice.
  G-Koper2018  G-Koper2018
     
     

 
57. LINHARTOVO SREČANJE
Gledališka skupina KUD Šempeter je s predstavo “Hotel ali punčka iz omare” sodelovala na območnem 57. Linhartovem srečanju – Festivalu odraslih gledaliških skupin Slovenije. Regijska selektorica Tjaša Črnigoj si je predstavo ogledala 23. 2. 2018 v Kulturni dvorani v Šempetru pri Gorici.

“ZA LUCIJO”
V nedeljo, 3. 12. 2017 smo predstavo “Hotel ali Punčka iz omare” odigrali v dobrodelne namene. Zbrana sredstva smo namenili Luciji Mlinarič. Upamo, da smo ji s tem vsaj malce pomagali v boju z zahrbtno boleznijo. 
Organizator dobrodelnega večera: KO Rdeči križ Renče, Društvo za kulturo, turizem in razvoj Renče in Kotalkarski klub Renče.

GLEDALIŠKA DELAVNICA TELO/GLAS/BESEDILO (18. 11. 2017 v Novi Gorici) – raziskovanje igralčevega potenciala. Mentorica: Maja Gal Štromar
Še en pristop k oblikovanju gledališke vloge. Raziskovanje in razvijanje svojih igralskih potencialov. Dobra energija. Odlična mentorica.
Delavnice sta se udeležili dve članici naše Gledališke skupine. Zelo poučno. Celodnevna delavnica je minila, kot bi trenil.

Končno prihaja naša nova premiera!

Majda Arčon in Sandra Devetak

HOTEL

Punčka iz omare

Neobičajna komedija

Prva premiera bo v soboto, 23. 9. 2017 ob 20. uri v Kulturni dvorani v Šempetru pri Gorici in druga premiera v nedeljo 24. 9. 2017 prav tako ob 20. uri v Kulturni dvorani v Šempetru pri Gorici.

http://www.kud-sempeter.si/gledaliska/gledaliska-aktualna/


HOTEL generalka (1. 9. 2017)
Generalka našega “Hotela” je za nami! Pol kamna se nam je odvalilo od srca, ta druga polovica čaka na premiero. Prvi komentarji so pohvalni, kaže, da smo na pravi poti. Še nekaj popravkov bo treba. Naš režiser Gojc je strog in prav je tako. Ma štrudelj, ki smo ga po generalki pomlatili do zadnje mrvice, smo si vseeno zaslužili. Do premiere so še manj kot trije tedni …

POLETNE GLEDALIŠKE DELAVNICE KOPER 2017 (3. – 8. 7. 2017)
SMEŠNO IN KOMIČNO – delavnica gledališke igre in režije (mentorja: Jaša Jamnik in Gorazd Žilavec)
Delavnice so se udeležile tudi tri članice naše Gledališke skupine. Bilo je delovno in zabavno, mentorja odlična in veliko smo se naučili. In kot vselej ob takih priložnostih se je tudi tokrat stkala vrsta novih poznanstev. Na slikah so utrinki iz zaključne produkcije omenjene delavnice in spominska slika Šempetrk z mentorjema (od leve proti desni: igralec Gorazd Žilavec, Vlasta, Majda, Sandra in režiser Jaša Jamnik)
 G-Koper 2017-1  G-Koper 2017-5  G-Koper 2017-6
 G-Koper 2017-2  G-Koper 2017-3  G-Koper 2017-4

 G-TLK
Naša Gledališka skupina bo sodelovala na letošnjem tednu ljubiteljske kulture (TLK) s predstavo POGREŠANI SOPROG, ki jo bomo odigrali v NEDELJO, 21. 5. 2017 ob 20.00 v KULTURNI DVORANI V ŠEMPETRU PRI GORICI.  
Letošnji TLK bo potekal od 12. do 21. maja 2017 v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Zveze kulturnih društev Slovenije. Slovenija se s TLK pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi. Več o TLK na sledeči povezavi: https://tlk.jskd.si/ 

 

 G-Hotel-vaja,14.5.2017-1  G-Hotel-vaja,14.5.2017-2  G-kostumi
Nastaja “Hotel”, naša nova predstava. Tudi kostumografija je delo, ki zahteva študijski pristop … Naša kostumografka Mojca to dobro ve.

MEDNARODNE POLETNE GLEDALIŠKE DELAVNICE IZOLA 2016 / International Summer Theatre Workshops Izola 2016 (22. – 27. 8. 2016)
BRECHT – STANISLAVSKI IN … (mentorica: Katrin Janser)
Na slikah je nekaj utrinkov z omenjene delavnice, na kateri je svoje igralsko znanje izpopolnjevala tudi vodja naše Gledališke skupine.
G-Izola 2016 G-Izola 2016 G-Izola 2016 G-Izola 2016

 

gledališka skupina
napovedujemo

Nedelja, 27. 3. 2022

ISKRIV & ZAPELJIV

Koncert v izvedbi Komornega orkestra NOVA s solisti Kulturna dvorana v Šempetru, ob 19.00

Sobota, 1. 2. 2020

Življenje je vrtiljak

veseloigra s petjem, Kulturna dvorana v Šempetru, ob 19.00

Četrtek, 2. 6. 2022

DOBRODELNA GLEDALIŠKA PREDSTAVA Osem črk, prva je L

Dvorana Gimnazije Nova Gorica, ob 20.00 več

Nedelja, 5. 6. 2022

Smrtna past, gledališka predstava

Kulturna dvorana v Šempetru, ob 20.00
pridruži se!

V vas bije igralska žilica in si včasih na tihem ali na glas zaželite stopiti na igralski oder?

Postanite član naše amaterske gledališke skupine! Vse, ki bi vas gledališka igra zanimala in želite dodatnih informacij, vabimo, da se obrnete na Sandro Devetak.
Lepo vabljeni!

Kulturno umetniško društvo Šempeter
Trg Ivana Roba 4
SI 5290 Šempeter pri Gorici
info [at] kud-sempeter.si